Jasličke i vrtićke aktualnosti za roditelje

 
 
Biti danas roditelj nije lako. Naša djeca dolaze na svijet potpuno nezaštićena i ovisna o nama, a nama je prepušteno da otkrijemo kako s njima postupati i što činiti.

U jaslicama i vrtiću dogodit će se puno trenutaka u kojima će te se pitati što i kako činiti u odnosu na dijete. 
Često će te se pitati postupate li ispravno, biste li  se mogli ponašati nekako drukčije prema djetetu u problemskim situacijama u kojima ste se našli vi i vaše dijete u jaslicama ili vrtiću?

Djeca uče od nas o ljubavi, dijeljenju, traženju pomoći i tome kako biti roditelj. Nijedan roditelj nije savršen.  Svi znamo da se loše osjećamo kada griješimo. Svi kažemo i činimo stvari koje bismo onda htjeli ispraviti. 

Mnoge stvari koje djeca čine mogu rezultirati stresom i izazvati našu i djetetovu ljutnju, kao na primjer plač,prilagodba na jaslice ili vrtić,odvikavanje od dude, odvikavanje od pelena, teškoće sa spavanjem, jelom ...To su problemi koji se javljaju i  s vremenom nestaju kod djece.

Tekstovima  na ovoj stranici želimo vam pomoći da što lakše prođete kroz neka  aktualna kritična razdoblja i probleme koji se neizbježno javljaju u jaslicama i vrtiću, a da pritom zadržite dobar odnos s djetetom i odgajateljem.

Spoznaja da određena krizna razdoblja prolaze sva, a ne samo vaša djeca, može vam pomoći da se manje  osjećate krivima i shvate da su mnogi problemi  rješivi.
 


Ispiši stranicu