Program za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo "Rastimo zajedno"

 

 

Program «Rastimo zajedno» provodi se od 2008. godine s roditeljima najmlađe djece širom Hrvatske i dio je šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu «Prve tri su najvažnije».


Program se provodi jer danas znamo:


… da su prve godine života osobito važne za razvoj svakog ljudskog bića. Tada se postavljaju temelji cjelokupnog razvoja i životnih mogućnosti i prilika.
… da su u prvim godinama djetetova života roditelji osobito važni. Oni su ti koji zadovoljavaju temeljne potrebe djeteta, pružaju emocionalnu toplinu i usmjeravaju djetetovo učenje i razvoj.
… da roditelji imaju pravo na podršku u ispunjavanju svojih roditeljskih odgovornosti.


U današnje vrijeme kada se susreću s mnoštvom poruka o poželjnom načinu podizanja djece, roditelji često imaju pitanja i nedoumice, primjerice: Postupam li dobro? Što mojem djetetu zaista treba? Činim li dovoljno? Kako raditi ono što je najbolje za dijete, a pri tome ne zanemariti sebe? Roditelj najbolje poznaje svoje dijete i sebe, a iskustva stručnjaka i drugih roditelja često su dobrodošla. Nitko ne zna sam sve odgovore na sva pitanja!

Radionice za roditelje „Rastimo zajedno“ omogućuju protok novih informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promiču rast i razvoj roditelja i djeteta. 
Program se realizira kroz 11 radionica koje se odvijaju u prostoru našeg Vrtića u poslijepodnevnim satima, jednom tjedno. 

Voditeljice programa su:
Božana Strinić, psihologinja
Vesna Kašuba, pedagoginja


Radionice  podrške roditeljstvu " Rastimo zajedno" realiziraju  se svake godine u vrtiću  Zrno u zimskom ciklusu. Radionice su za roditelje besplatne. Za sudjelovanje na radionicama možete se prijaviti kod matičnog odgajatelja, pedagoga ili psihologa vrtića.

 

Više o programu "Rastimo zajedno" na: www.rastimozajedno.hr/ 
 


Ispiši stranicu