Želim se informirati o djetetu - što sve vrtić nudi u svrhu informiranja o djeci

Biti roditelj u današnje vrijeme  nije lako, ponekad je i roditelju potrebna podrška i razgovor.

Ponekad roditelji zaborave da su najprije osobe sa svojim potrebama, mišljenjem i osjećajima kada počinju igrati ulogu roditelja. Roditelji često misle da kada dođu djeca moraju zaboraviti na svoje potrebe i osjećaje.

Na žalost, zaboravljaju da su i dalje ljudska bića sa svojim pogreškama, ograničenjima, osjećajima i potrebama. Često razvijaju osjećaj krivnje i neadekvatnosti, previše se trude, zanemaruju svoje potrebe i mogu postati nezadovoljni. 

Tada i djeca pate, jer i ona žele da njihovi roditelji budu sretni i zadovoljni ljudi. Roditelji su osobe, a ne bogovi. Neka ponašanja vaše djece neće vam se sviđati. Nećete uvijek prema njima osjećati samo ljubav i nježnost... I to je normalno. Djeca ne trebaju " savršene roditelje". Djeca trebaju roditelje koji griješe, ali osvijeste pogrešku i trude se da tu istu pogrešku ne ponavljaju iz dana u dan. Tako šalju poruku djeci da je uredu da i ona ponekad pogriješe i da su pogreške prilike za učenje i promjenu...


U trenutcima vaših razmišljanja o roditeljstvu, pitanjima i nedoumicama  stručn tim Vam nudi  stručne članke i preporuke vezane za razvoj djeteta pod kategorijama pedagški, psihološki, logopedski i zdravstveni kutić. Ako vam to nije dovoljno i ne možete pronaći odgovore, umanjiti svoju brigu tada vam predlažemo  razgovor s našim  stručnim djelatnicima vrtića.

O čemu  konkretno o djetetu možete razgovarati s pojedinim stručnim djelatnicima vrtića Zrno:

Ako još uvijek niste dobili dogovore na sva pitanja obratite se ravnatelju, a možete nam pisati i na mail vrtića Zrno.

Nakon individualnih razgovora s odgajateljiem, stručnim timom, ravnateljem još uvijek osjećate potrebu za podrškom u svom roditeljstvu imamo rješenje za Vas.Predlažemo Vam da se prijavite kod matičnog odgajatelja za sudjelovanje u radionicama podrške roditeljstvu  pod nazivom "Rastimo zajedno". Radionice vode psihologinja i pedagoginja vrtića.
Više o radionicama "Rastimo zajedno" možete pročitati na našoj stranici pod kategorijom PROGRAMI.

Osim radionica podrške roditeljstvu "Rastimo zajedno", u svim vrtićkim i jasličkim  skupinama organiziraju  se tijekom godine  četiri roditeljka sastanka.

Prvi roditeljski sastanci u svim skupinama su informativni.

Drugi roditeljski sastanak  se realizira kroz radionice izrade poticaja za igru i učenje djece na zatvroenim i otvorenim prostorima vrtića ili  igraonice djece i roditelja kroz različite aktivnosti koje su osmislili stručni djelatnici vrtića u svrhu poticanja djetetova razvoja i uvida roditelja u isti.  

Treći roditeljski sastanak je  komunikacijski , tema je aktualna za roditelje  s obzirom na dob njihova djeteta,  specifičnosti njihovih potreba i ponašanja.. 

Na četvrtom roditeljskom sastanku odgajatelji roditeljima prikazuju foto i video zapise o aktivnostima djece i odgojitelja tijekom godine u svrhu  uvida roditelja u  načine poticanja cjelokupnog razvoja djeteta. Taj roditeljski sastanak ujedno je prilika da razgovarate o specifičnostima razvoja sve djece u skupini, njihovim potrebama i interesima,  a  sve ostale informacije o razvoju samo vašeg djeteta možete  dobiti na individualnom  razgovoru za koji se trebate prethodno najaviti kod odgajatelja ili stručnog suradnika tijekom godine.
 
Iskoristite ovu bogatu ponudu naše profesionalne podrške kako bismo zajedno što uspješnije odgajali Vaše dijete.


Roditelj koji pita i traži odgovore na pitanja o svom djetetu i svom roditeljstvu nije loš roditelj već roditelj koji je odgovoran i brine o svom djetetu.
 
 

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ispiši stranicu