O čemu možete razgovarati o vašem djetetu sa stručnim djelatnicima vrtića?

 Biti roditelj u današnje vrijeme  nije lako.
Ponekad roditelji zaborave da su najprije osobe sa svojim potrebama, mišljenjem i osjećajima kada počinju igrati ulogu roditelja.Roditelji često misle da kada dođu djeca moraju zaboraviti na svoje potrebe i osjećaje.

Na žalost, zaboravljaju da su i dalje ljudska bića sa svojim pogreškama, ograničenjima, osjećajima i potrebama. Često razvijaju osjećaj krivnje i neadekvatnosti, previše se trude, zanemaruju svoje potrebe i mogu postati nezadovoljni. 

Tada i djeca pate, jer i ona žele da njihovi roditelji budu sretni i zadovoljni ljudi. Roditelji su osobe, a ne bogovi. Neka ponašanja vaše djece neće vam se sviđati. Nećete uvijek prema njima osjećati samo ljubav i nježnost... I to je normalno. Djeca ne trebaju " savršene roditelje". Djeca trebaju roditelje koji griješe, ali osvijeste pogrešku i trude se da tu istu pogrešku ne ponavljaju iz dana u dan. Tako šalju poruku djeci da je uredu da i ona ponekad pogriješe i da su pogreške prilike za učenje i promjenu...

U trenutcima vaših razmišljanja o roditeljstvu, pitanjima i nedoumicama nudimo vam prvu pomoć odnosno podršku pratećim tekstovima na našoj web stranici sa stručnim timom vrtića - pedagogom, psihologom, logopedom i zdravstvenim voditeljem, a ako vam to nije dovoljno i ne možete pronaći odgovore,umanjiti svoju brigu tada vam predlažemo  razgovor s našim  stručnim djelatnicima vrtića.

O čemu možete razgovarati s pojedinim stručnim djelatnicima vrtića;

Osim ponuđenih razgovora sa stručnim timom, stručni tim Vam kontinuirano nudi;stručne članke i preporuke vezane za razvoj djeteta pod kategorijama lgopedski, psihološki,pedagoški i zdravstveni kutić.

Ako još uvijek niste dobili dogovore na sva pitanja obratite se ravnatelju, a možete nam pisati i na mail vrtića Zrno.

Još uvijek osjećate potrebu za podrškom u svom roditeljstvu prijavite se kod matičnog odgajatelja za radionice podrške roditeljstvu  pod nazivom "Rastimo zajedno".
Više o radionicama "Rastimo zajedno" možete pročitati na našoj stranici pod kategorijom PROGRAMI.

Osim radionica podrške roditeljstvu, sve vrtićke skupine organiziraju jednom godišnje komunikacijski roditeljski sastanak na temu koja je aktualna za roditelje s obzirom na dob njihova djeteta. 

Krajem pedagoške godine  odgajatelji roditeljima na roditeljskim sastancima u svim skupinama prikazuju foto i video zapise o aktivnostima djece i odgajatelja tijekom godine u svrhu  uvida u  načine poticanja cjelokupnog razvoja djeteta. Taj roditeljski sastanak ujedno je prilika da razgovarate o specifičnostima djece u skupini, njihovim potrebama, interesima i razvoju, a  sve ostale  informacije o razvoju samo vašeg djeteta možete  dobiti na individualnom  razgovoru za koji se trebate prethodno najaviti kod odgajatelja ili stručnog suradnika.
 
Iskoristite ovu bogatu ponudu naše profesionalne podrške Vama kako bismo zajedno što uspješnije odgajali Vaše dijete.


Roditelj koji pita i traži odgovore na pitanja o svom djetetu i svom roditeljstvu nije loš roditelj već roditelj koji je odgovoran i brine o svom djetetu.
 
 

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ispiši stranicu